Ouders

ondersteuning en begeleiding bij zorgen om je kind

Als ouder maak je je soms zorgen over de ontwikkeling van je kind, vooral als je merkt dat het  even wat minder gaat. Gelukkig lukt het kinderen vaak om door deze periode heen te komen. Maar als er psychische uitdagingen om de hoek komen kijken, bijvoorbeeld  binnen het autisme spectrum of angsten, kan het lastiger zijn om hier zelfstandig mee om te gaan.

In dergelijke situaties is het fijn om te weten dat je kind er niet alleen voor staat, want naast de liefdevolle steun die je als ouder kunt bieden, is er ook professionele hulp beschikbaar. Dit is niet alleen een waardevolle toevoeging voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Horizon begeleiding is er om jullie te ondersteunen en te begeleiden.

“Dankzij de handvatten die wij hebben gekregen van de begeleider, zijn er minder conflicten thuis.”

samen werken we aan perspectief

Onze focus ligt altijd op groei en ontwikkeling van de jongere én het gezin. Samen werken we toe naar een positieve en heldere toekomst, waarbij we elke stap zetten met veel zorg en aandacht.

Bij Horizon begeleiding onderzoeken we met jou en je kind waar het vastloopt en werken we samen aan perspectief. Wij zijn betrokken en dichtbij, bieden systeembegeleiding en hebben oog voor de patronen binnen het gezin. We brengen beschermende en belemmerende factoren in beeld, en sluiten aan bij behandeldoelen en onderwijsdoelen. Begeleiding vindt plaats in de thuissituatie, op school of op een van onze locaties in de regio. Samenwerking met andere betrokken organisaties staat bij ons centraal.

Als je kind uitvalt binnen het onderwijs, kijken we naar manieren om de ontwikkeling te blijven stimuleren. Ons doel is om verantwoord terug te keren naar onderwijs of een andere passende plek. Hiervoor maken we een op maat gemaakt ontwikkelplan, bepalen het juiste niveau voor vakken, en bieden modules aan voor ontwikkeling van praktische, mentale, sociale en emotionele zelfredzaamheid. Educatieve dagbesteding vindt plaats op een van onze locaties in de regio, zowel in groepsverband als individueel wanneer dat beter past bij jouw kind.

“We staan er niet alleen voor.”

EEN ZORGVULDIGE Analyse

Soms vraagt de uitdaging van je kind om meer dan alleen begeleiding en we kijken dan dan of een analyse kan helpen. Dit kan in de vorm van een Domein Overstijgende Analyse (DOA). Hierbij kijken we naar verschillende aspecten, zowel thuis als op school. Deze analyse is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit gesprekken en een observatie, maar ook uit vragenlijsten en meetinstrumenten. We nemen de tijd om te bepalen welke meetinstrumenten het beste bij je kind passen.

Wil je weten wat wij voor jou en je kind kunnen betekenen? Heb je vragen over de aanmeldprocedure en financiering?

Bel: 0592 – 24 12 16 of stuur een e-mail