Jongeren

Merk jij dat je vastloopt op school of ga je niet meer naar school? Voel jij je angstig, eenzaam, verward of somber? Vind jij het lastig om contacten te leggen met leeftijdsgenoten of om vrienden te maken? Begrijp jij de wereld om je heen vaak niet? Heb jij het gevoel dat mensen jou vaak niet begrijpen of niet goed horen wat je zegt?

Wij helpen jou

Iedereen maakt in zijn leven wel eens een periode mee dat het minder goed gaat. Een periode waarin je je somber voelt, je niet lekker in je vel zit, en je merkt dat je de wereld om je heen niet begrijpt. En dat de mensen om jou heen jou niet begrijpen. Kortom je merkt dat je vastloopt en niet weet hoe je weer vooruit komt. Vooral jongeren met psychische problematiek, zoals autisme en angst, ervaren vaak dit soort klachten. Juist door deze psychische problematiek is het lastig om dit soort problemen en gevoelens alleen aan te gaan. Daarom helpen wij jou graag zodat jij weer verder kunt.

“Ik vind het fijn dat ik zelf mag meebeslissen over wat er gebeurt tijdens de begeleiding.”

“Door de begeleiding lukt het me steeds beter om te gaan met de dingen waar ik tegenaan loop. Daardoor krijg ik meer vertrouwen in mezelf”

Begeleiding

Samen kijken wij naar de problemen waar jij tegenaan loopt. Dat kunnen dingen zijn waar je zelf last van hebt, maar ook bijv. problemen met je ouders of problemen op school, in je vrije tijd of in je dag- en nachtritme. Daarbij is het belangrijk ook samen te kijken naar wat wel goed gaat, waar je plezier aan beleeft en wat je sterke punten zijn. In de begeleiding staan wij naast je. Als je problemen thuis ervaart, werken we samen met jou en je ouders en kijken we naar de patronen die jullie samen hebben en wat daarin veranderd kan worden. Als je vastloopt op school willen we samenwerken met jouw school om je hierin te kunnen begeleiden om bijvoorbeeld toe te werken naar het weer volgen van een opleiding. Als je een situatie spannend vindt, dan gaan wij met je mee.

Educatie

Lukt het niet meer om onderwijs te volgen dan gaan we onderzoeken of en hoe jij jezelf qua educatie verder kan ontwikkelen. Hiervoor bieden we educatieve dagbesteding. Binnen de educatieve dagbesteding kan er met jou op maat gekeken worden naar de vakken die jij wilt volgen. En op welk niveau jij deze vakken wilt volgen. Educatie wordt bij ons op locaties gegeven. In een groep als het kan, individueel als dat beter is.

“Ik kan nu op tijd aangeven wanneer ik overprikkeld dreig te raken.”

“Met mijn begeleider kon ik gaan oefenen met wat ik leerde bij mijn behandelaar”.

Behandeling

Soms is begeleiding alleen niet genoeg om  de problemen op te lossen. Dan gaan we samen met jou onderzoeken of behandeling je hierbij zal helpen. Dit doen we samen met onze orthopedagoog. Maar we kunnen ook een beroep doen op een GGZ-instelling om ons daarbij te ondersteunen. Je kunt bijvoorbeeld gesprekken hebben over angsten, piekeren, stress of het omgaan met leerproblemen.

Heb je vragen over hoe wij jou kunnen helpen? Of wil je meer weten over de aanmeldprocedure? Je kan vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bel: 050-208 1065 of stuur een e-mail